Mýtný systém v České republice - Beneš, Vojtěch (2012)
Cílem práce je detailní popis elektronického mýtného systému České republiky s důrazem na možný budoucí vývoj systému a rozšíření zpoplatnění silniční infrastruktury. V rámci teoretické části je popsána dopravní politika ČR, legislativní rámec upravující výkonové zpoplatnění silniční infrastruktury a popis jednotlivých mýtných systémů v zemích Evropské unie. V Praktické části je využit nákladový a výnosový model efektivity rozšíření mýtného systému k vyhodnocení optimální strategie rozšíření mýta.