Stabilizace trhu námořní kontejnerové přepravy v kontextu České republiky - Kamlar, Petr (2012)
Disertační práce se zaměřuje na problematiku trhu námořní kontejnerové přepravy. Cílem práce je nalézt příčiny vzniku nestability cenové hladiny přepravného na trhu námořní kontejnerové přepravy, stanovit hypotetické scénáře vývoje trhu námořní kontejnerové přepravy za předpokladu neexistence vzniku globální ekonomické krize, specifikovat vývojové tendence trhu námořní kontejnerové přepravy v České republice z pohledu uživatelů přepravních služeb a identifikovat postoj uživatelů přepravních služeb k ekologickým aspektům přeprav, především pomoci metod kvalitativního výzkumu. Závěry práce jsou využity pro teorii a výzkum, manažerskou praxi i pedagogickou činnost.