Metodologie nákladového ocenění produktivity Lean využívané v řízení logistických řetězců v tržních podmínkách 2. dekády 21. století - Holman, David; Pernica, Petr, 1948-; Zelený, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Disertační práce se zabývá analýzou nákladového ocenění produktivity hromadného a štíhlého logistického systému a jejich porovnáním. Zaměřena je především na metodologii nákladového ocenění aktuálně využívaných logistických řetězců. V teoretické části shrnuje aktuální dosažené poznání v oblasti produktivity, filosoficko-teoretických východiscích logistiky a charakteristiky aktuálního tržního prostředí včetně role znalostí jako zásadní konkurenční výhody. V práci je zdůrazněn kritický význam role logistické přidané hodnoty a plýtvání pro analýzu produktivity aktuálně využívaných logistických systémů. Na základě souhrnu aktuálního poznání jsou stanoveny výzkumné otázky a vědecké hypotézy z oblasti využitelnosti a měření efektivnosti štíhlých logistických principů a nástrojů. Poznatky vyplývající z ověřených hypotéz vedou k navržení teorie a metodologie nákladového ocenění produktivity hromadného a štíhlého logistického systému využitelné nejen v automobilovém průmyslu. Disertační práce odhaluje nové pole působnosti logistické teorie, vědeckého zkoumání v oblasti produktivity logistických systémů. Praktický příklad logistického řetězce z automobilového průmyslu obhajuje využitelnost navržené teorie a metodologie v praxi.
Vedoucí práce: Petr Pernica
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations