Komparace a analýza manažerských stylů řízení - Vojtová, Eva; Cejthamr, Václav, 1964-; Dědina, Jiří, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato práce pojednává o vybraných manažerských stylech řízení, které vzájemně srovnává a aplikuje teorie manažerských stylů na modelové situace k zjištění vhodných stylů řízení pro různé organizace. První část práce se věnuje základním relevantním pojmům týkajícím se řízení zaměstnanců a stručně popisuje vybrané teorie manažerských stylů řízení. Druhá část si klade za cíl vzájemné porovnání manažerských stylů řízení dle tří kritérií (orientace na zaměstnance, orientace na úkol a výsledná doporučení stylů řízení dle jednotlivých teorií) a srovnává návrhy nejvhodnějších stylů dle jednotlivých teorií pro zvolené modelové příklady odlišných podniků (továrna, reklamní agentura, nemocnice). Při vypracování práce bylo využito rešerše literatury, analýza a syntéza poznatků a návrhů řešení modelových situací.
Vedoucí práce: Václav Cejthamr
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses