Podnikatelský plán - Bezděkovský, Jakub (2012)
Diplomová práce popisuje podnikatelský plán -- jak řídit a vést restauraci. Práce je zaměřena na smysl podnikání, popis a strukturu podnikatelského plánu, finanční analýzu budoucího podniku, dále na filozofickou a sociologickou stránku stravování. Autor se hluboce zamýšlí nad smyslem moderního stravování a nastiňuje možné budoucí směřování v České republice a popisuje projekt restaurace Stolovna konceptu "Z farmy na stůl" dle zvolených strategií. Cílem práce je příručka pro podnikatele, kteří si chtějí otevřít vlastní restauraci nebo změnit dosavadní způsob provozování. Pozornost je zaměřena na nový koncept "Z farmy na stůl", který začíná být v Čechách populární. Autor pojal práci netradičně a formou osobní zkušenosti proniká do tajů podnikání a gastronomie skrze zahraniční pracovní zkušenost v Londýně a rozhovory s předními gastronomickými špičkami v ČR