Správa a řízení společnosti - Fajtl, Pavel (2012)
Hlavním cílem této diplomové práce je zanalyzovat a zhodnotit současný stav a úroveň správy a řízení společnosti ČSAD JIHOTRANS a zhodnotit vzájemný vztah mezi správními orgány a výkonným managementem společnosti. Práce bude sestávat ze dvou částí a to části teoretické, kde bude vysvětlena problematika správy a řízení společnosti za pomoci odborné literatury a právních předpisů upravujících danou tématiku a části praktické, kde budou poznatky převáděny na vybranou společnost. Pro splnění cíle této práce byla použita především analýza ekonomických ukazatelů podniku a rozhovory s předsedou představenstva této společnosti. Na závěr budou porovnána teoretická východiska se skutečným stavem, ve kterém se společnost nachází a z toho dojde k návrhu případných řešení