Správa a řízení společnosti - Fajtl, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pirožek, Petr, 1971-; Mrkvička, Miloslav (2012)
Hlavním cílem této diplomové práce je zanalyzovat a zhodnotit současný stav a úroveň správy a řízení společnosti ČSAD JIHOTRANS a zhodnotit vzájemný vztah mezi správními orgány a výkonným managementem společnosti. Práce bude sestávat ze dvou částí a to části teoretické, kde bude vysvětlena problematika správy a řízení společnosti za pomoci odborné literatury a právních předpisů upravujících danou tématiku a části praktické, kde budou poznatky převáděny na vybranou společnost. Pro splnění cíle této práce byla použita především analýza ekonomických ukazatelů podniku a rozhovory s předsedou představenstva této společnosti. Na závěr budou porovnána teoretická východiska se skutečným stavem, ve kterém se společnost nachází a z toho dojde k návrhu případných řešení
Vedoucí práce: Petr Pirožek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: řízení a správa společností; akciové společnosti; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; corporate governance; joint-stock companies; master's theses