Přímý prodej datových tarifů společnosti JHComp, s.r.o. - Neugebauer, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Hajdíková, Taťána; Polanecká, Šárka (2012)
Diplomová práce pojednává o přímém prodeji a jeho použití v malém podniku. Konkrétně se jedná o prodej internetového připojení regionálního poskytovatele internetu. Cílem této práce je prokázat, že přímým prodejem lze získat pro společnost JHComp nové zákazníky na silně konkurenčním trhu, na trhu kde sama společnost již řadu let působí. Za tímto účelem vzniká projekt, plánuje se prodej a následně dochází k realizaci plánu. Teoretická část se věnuje pojmu "přímý prodej" ve smyslu "person to person", usazuje pojem do spektra marketingových nástrojů, informuje o historii a poukazuje na fakta. Dále se zabývá teorií konstrukce marketingového plánu a realizací plánu. Praktická část konečně vyústí v hodnocení uskutečněných prodejů a celého projektu, jakožto přínosu pro firmu. Dále navrhuje využití do budoucna
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: strategický marketing; přímý prodej; management [obor dipl. práce]; marketingový plán; diplomové práce; strategic marketing; direct selling; master's theses