Trendy ve spotřebě kombinované hormonální kontracepce za období 2007-2011 - Vančurová, Markéta (2012)
Tato diplomová práce Vás v několika odstavcích seznámí s metodikou vyjadřování spotřeby léků, s ATC tříděním a stanovením definované denní dávky. Dále také se zdroji dat, která jsou pro stanovení spotřeby nejvhodnější. V neposlední řadě se zaměřím na samotnou kombinovanou hormonální kontracepci a její spotřebu, kterou vyjádřím pomocí ukazatele DDD/1000obyv/den, v počtu balení a ve finančním vyjádření v Kč. V závěru práce zhodnotím výsledky spotřeby pomocí dat ze Státního ústavu pro kontrolu léčiv a vlastním dotazníkovým šetřením