Pojištění pilotů a palubních průvodčích - Kučerová, Lenka (2012)
Tato diplomová práce na téma "Pojištění pilotů a palubních průvodčích" se zabývá jednou z profesních skupin pojištěnců, kterými jsou v tomto případě piloti a palubní průvodčí - tedy letecký personál na palubě dopravního letadla. Charakterizuje rizika spojená s výkonem tohoto povolání a možnosti jejich eliminace pojištěním se zaměřením zejména na zdravotní a cestovní pojištění. V poslední kapitole tato práce také analyzuje nabídku cestovního pojištění vhodného pro piloty a palubní průvodčí a poukazuje na výjimky z pojistného plnění související s výkonem těchto povolání.