Teorie základního příjmu a její aplikace do sociálně-ekonomických systémů - Jozífková, Kristýna (2012)
Tato bakalářská práce poukazuje na možnost využití nových alternativních sociálně ekonomických systémů, které by mohly být do budoucna jedním z řešení stávajících problémů státní, ale i celosvětové ekonomiky. Hlavním tématem práce je bližší definování teorie nepodmíněného základního příjmu, vysvětlení podstaty a zhodnocení kladů a záporů při jejím aplikování do praxe v podmínkách České republiky