Finanční analýza podniku Opavia - LU, s. r. o. - Jirků, Daniel (2013)
Cílem této práce je zhodnotit hospodářské výsledky společnosti Opavia LU, s.r.o. v období let 2005 až 2010 pomocí provedením finanční analýzy podniku. Analýza využívá veřejně přístupných zdrojů a je určena pro externího uživatele. Její výsledky umožní vyhodnotit stav jejího finančního zdraví a identifikovat příčiny změn v jejích výsledcích. Nalézt ohrožení jejího finančního zdraví a navrhnout jejich možná řešení.