Správa a řízení společnosti - Burdek, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pirožek, Petr, 1971-; Král, Pavel (2012)
Správa a řízení společností (Corporate Governance). Vztahy mezi vlastníky-akcionáři a manažery, zájmové skupiny (Stakeholders). Funkce, struktura a modely správních orgánů společností, řízení rizik. Světová praxe Corporate Governance. Charakteristika průmyslového oboru technických plynů. Vlastnická struktura společnosti Linde Gas a.s., popis a analýza rolí a funkcí správních orgánů, model správy společnosti, zhodnocení účinnosti a efektivnosti správy a řízení společnosti. Finanční analýza společnosti Linde Gas a.s., tržní podíl, řízení rizik, aplikace zásad Corporate Governance OECD. Porovnání systémů správy a řízení společností Linde Gas a.s. a Linde Gas RUS. Závěr a doporučení pro management
Vedoucí práce: Petr Pirožek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: řízení a správa společností; akciové společnosti; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; corporate governance; joint-stock companies; master's theses