Společnost Student Agency, s.r.o. a její konkurenční strategie - Maťhová, Kateřina (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou společnosti Student Agency a porovnává marketingové strategie dvou konkurentů v železniční dopravě. První společností je RegioJet, tedy dceřinná společnost, spadající do skupiny Student Agency, která je v této práci porovnávána s prozatím jediným konkurentem České dráhy, konkrétně vlakem Pendolino. Cílem této práce je zanalyzovat konkurenci ve vlakové dopravě na trati mezi Prahou a Ostravou, na kterou čerstvě vstoupila společnost RegioJet. Tato nová společnost s sebou na trh přinesla kvalitu a nové služby, se kterými jsme se dříve ve vlacích nemohli setkat. Smyslem této práce je zjistit, zda cestující, kteří využívají vlaky na této trase, inovaci vítají, které společnosti více fandí a jak bude pravděpodobně vypadat následující vývoj vlakové dopravy v České republice. Výzkum budu provádět na základě dotazníkového šetření, které v závěru vyhodnotím. Přínosem práce je především komplexní pohled na firmu Student Agency a její marketingovou strategii, která umožňuje vytvořit si ucelený názor na současný stav i budoucí vývoj v železniční dopravě.