Analýza životního pojištění ve Slovenské republice - Vágó, Ádám (2012)
Tématem této bakalářské práce je analýza slovenského trhu životního pojištění. Cílem práce je načrtnout pravdivý obraz o současném vývoji životního pojištění na slovenském trhu, porovnat nabídnuté produkty jednotlivých pojišťoven a vymezit důsledek finanční krize na toto odvětví ekonomiky. V první části je objasněná co je to vlastně životní pojištění, k čemu slouží a jaké má podoby. Také jsou vymezeny některé základní pojmy používané ve sféře životního pojištění. Ve druhé části se zkoumá význam životního pojištění v dnešní situaci i jeho výhled do budoucna. Jsou porovnány produkty vymezených, vedoucích pojišťoven, vyhodnocuje se výsledek vlastního dotazníku a zkoumá se vliv ekonomické a finanční krize na sektor životního pojištění.