Analýza životního pojištění ve Slovenské republice - Vágó, Ádám; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Oborilová, Mária; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tématem této bakalářské práce je analýza slovenského trhu životního pojištění. Cílem práce je načrtnout pravdivý obraz o současném vývoji životního pojištění na slovenském trhu, porovnat nabídnuté produkty jednotlivých pojišťoven a vymezit důsledek finanční krize na toto odvětví ekonomiky. V první části je objasněná co je to vlastně životní pojištění, k čemu slouží a jaké má podoby. Také jsou vymezeny některé základní pojmy používané ve sféře životního pojištění. Ve druhé části se zkoumá význam životního pojištění v dnešní situaci i jeho výhled do budoucna. Jsou porovnány produkty vymezených, vedoucích pojišťoven, vyhodnocuje se výsledek vlastního dotazníku a zkoumá se vliv ekonomické a finanční krize na sektor životního pojištění.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses