Analýza daně z přidané hodnoty se zaměřením na stavební a montážní práce - Batistová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Vopátek, Jiří; Kozlová, Taťána (2012)
Práce se zaměřuje na problematiku DPH a daňového systému v České republice. V teoretické části se přibližuje historie daní a základní pojmový aparát. Těžištěm je druhá část, která je věnována analýze daňového dopadu různých novel ZDPH na daňové poplatníky, se zaměřením na problematiku stavebních a montážních prací. Cílem práce je řešení vybraného praktického problému -- aplikace různých novel ZDPH z pohledu stavebních a montážních prací. Je proveden výpočet a následně porovnání dopadu novel ZDPH na cenu stavebních a montážních prací. Další praktický příklad řeší, jak se promítá režim reverse charge do účtování a vyplnění daňového přiznání k DPH u stavební firmy
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: daňové systémy; daň z přidané hodnoty; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; tax systems; value-added tax; master's theses