Slaďování pracovního a osobního života - Macháček, Ivan (2012)
Tato bakalářská práce pojednává o úrovni slaďování pracovního a osobního života v Česku. V teoretické části je popsán historický kontext, situace ve společnosti, na trhu práce a v domácnostech. Dále také komplikace, které ztěžují pracovníkům slaďování pracovního a osobního života a možnosti, které mají, aby svou situaci zlepšili. Praktická část popisuje, jak se k harmonizaci svých pracovních a osobních životů staví zaměstnanci konkrétního podniku a to formou jak kvantitativního, tak kvalitativního výzkumu.