Analýza českého hypotečního trhu a jeho situace v době celosvětové krize - Melounová, Tereza; Radová, Jarmila; Pavelka, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem této diplomové práce je srovnat příčiny, průběh a dopady hypoteční a následné finanční krize v USA a v České republice v letech 2000-2012. Závěry srovnání ukazují, že dopady krize na ekonomiku ČR byly mírnější zejména díky připravenosti českých bank. Dále tato práce na modelovém příkladě analyzuje volbu parametrů hypotečního úvěru z pohledu klienta se zaměřením na posouzení výhodnosti kombinace hypotéky se spořicími produkty. Na základě výsledků lze tuto kombinaci doporučit, ovšem s ohledem na dosaženou míru zhodnocení spořených prostředků. Je-li splněna podmínka kompenzace nákladů refinancování rozdílem úrokových sazeb, je možné i tento finanční nástroj znalému klientovi doporučit. Obraz českého hypotečního trhu doplňujeme srovnáním klasických hypotečních produktů v nabídce několika bank.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses