Analýza pojistných podvodů v souvislosti s ekonomickou krizí - Justová, Sandra; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Gruber, Petr, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce pojednává o pojistných podvodech v souvislosti s ekonomickou krizí. První kapitola popisuje morální hazard, nepříznivý výběr a informační asymetrii. Navazuje problematika světová finanční krize. Dále jsou podrobně vysvětleny pojmy podvod a pojistný podvod. Hlavním zaměřením práce je to, zda finanční krize vedla ke zvýšení pojistných podvodů a jaké aspekty vedou k této skutečnosti. Poslední kapitola se zabývá postupy pojišťoven, které směřují k odhalení pojistných podvodů, jejich prevenci a represi. Součástí této kapitoly je popis likvidace pojistných událostí, vyšetřování pojistných podvodů, které zahrnuje charakteristiky pachatelů podvodných jednání. Poslední část se věnuje prevenci a represi pojistných podvodů.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses