Analýza vybraných stavebních spořitelen a jejich produktů a podmínky poskytnutí úvěru ze stavebního spoření - Chomátová, Jana (2013)
Cílem diplomové práce, jejíž název zní "Analýza vybraných stavebních spořitelen a jejich produktů a podmínky poskytnutí úvěru ze stavebního spoření (bonita, zajištění úvěru, splnění účelovosti úvěru)" je umožnit zejména laické veřejnosti (klientům či potenciálním klientům) získat komplexní informace o stavebním spoření, jeho fungování a důležitých charakteristikách a následně z aplikační části získat přehled o produktech nabízených vybranými stavebními spořitelnami působícími na našem trhu. Zvláštní pozornost je v aplikační části diplomové práce věnována podmínkám, jejichž splnění stavební spořitelny požadují před uzavřením úvěrové smlouvy, zejména požadavkům na výši čistého měsíčního příjmu účastníka stavebního spoření a na zajištění úvěru. Z textu práce by tedy měli čtenáři získat přehled o tom, jaké podmínky jednotlivé stavební spořitelny požadují, aby klient před uzavřením úvěrové smlouvy splnil, a jak se tyto podmínky jednotlivých stavebních spořitelen liší.