Biopotraviny v maloobchodních řetězcích na českém trhu - Kubátová, Andrea (2012)
Bakalářská práce "Biopotraviny v maloobchodních řetězcích na českém trhu" se zabývá postavením biopotravin v českém retailingu. Cílem této práce je zjistit zájem českých spotřebitelů o sortiment biopotravin nabízený v maloobchodních řetězcích působících na trhu České republiky. Dále je tato práce zaměřena na zmapování prostředí privátních značek těchto řetězců a zájem biospotřebitelů o ně. První kapitola přibližuje teoretické vyjádření značky a její význam pro praktické využití v marketingu. Tato kapitola se také zabývá teorií privátních značek a jejich významem pro maloobchodní řetězce. Druhá kapitola se zabývá ekologickým zemědělstvím a jeho produkty, biopotravinami. Hlavím úkolem této části práce je popis zásad bioprodukce a specifických vlastností biopotravin. Poslední kapitola pak analyzuje současnou situaci distribuce biopotravin v maloobchodních řetězcích a obsahuje vyhodnocení dotazníkového průzkumu provedeného mezi biospotřebiteli. Na závěr jsou zařazena doporučení vycházející v výsledků výzkumu.