Proces standardizace veřejných služeb v ČR - Tesařová, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Nový, Jan, 1966-; Musil, Martin, 1976- (2012)
Česká republika se začala problematikou implementace standardů kvality do veřejných služeb zabývat ve větší míře především v době reformy veřejné správy, kdy došlo k přenesení kompetencí na územně samosprávné celky a na základě snahy přiblížit tyto služby občanům. Diplomová práce popisuje přístup České republiky k veřejným službám a blíže analyzuje implementaci standardů kvality do těchto služeb. Cílem práce je především prozkoumat, zdali jsou veřejné služby definovány v zákoně a v jakém stádiu se nachází zavádění standardů u vybraných služeb do těchto zákonů a prováděcích předpisů. Součástí této diplomové práce je zhodnocení jednotlivých odvětví, které ukazuje v jakém stádiu se nachází proces standardizace v těchto odvětvích.
Vedoucí práce: Jan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: veřejné služby; veřejný zájem; normy jakosti; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; public utilities; public interest; quality standards; master's theses