Veřejné finance a finační trhy - Kahoun, Jakub (2010)
Bakalářské práce se zabývá problematikou veřejných financí a finančních trhů. Autor v teoretické části analyzuje základní pojmy řešené problematiky:veřejné finance, veřejné rozpočty, veřejné příjmy, veřejné výdaje, veřejný dluh, finanční trhy a jejich vzájemné souvislosti. V analytické části se pokouší najít odpověď na otázku, jaké nástroje má stát k dispozici k financování schodku státního dluhu a jak jej financovat z výnosu státních dluhopisů.