CSR jako součást podnikatelské strategie v Komerční bance a.s. - Podojilová, Petra (2011)
Cílem této diplomové práce je analýza tématu společenská odpovědnost firem a vytvoření návrhu koncepce CSR a jejího zasazení do podnikatelské strategie Komerční banky, a.s. Teoretická část diplomové práce se věnuje charakteristice možných přístupů ke společenské odpovědnosti firem zejména pak strategickému pojetí CSR. Dále je rozpracován pohled na společenskou odpovědnost z celosvětového i evropského hlediska a popsán postup při implementaci CSR do organizace. Praktická část analyzuje současné aktivity na poli CSR u Komerční banky, a.s. a její mateřské společnosti Société Générale. Součástí práce je i vlastní empirický výzkum. Na základě provedené analýzy a získaných výsledků z výzkumu je navržena CSR strategie pro Komerční banku včetně konkrétních projektů. Zhodnocení nové CSR strategie je provedeno pomocí modelu Balanced Scorecard.