Vztahy České republiky se zeměmi jihovýchodní Asie v oblasti obchodní a rozvojové spolupráce - Jindrová, Eliška (2012)
Cílem práce je zanalyzovat dosavadní přístupy k poskytování rozvojové pomoci a zapojování rozvojových zemí do mezinárodního obchodu a následně zhodnotit jak rozvojovou tak i obchodní spolupráci mezi Českou republikou a jihovýchodní Asií. První kapitola je teoretickou částí práce, jež se zaměřuje na teorie hospodářského rozvoje a růstu zaostalých zemí. Druhá kapitola se zabývá otevřeností trhů zemí jihovýchodní Asie. Stěžejní část práce tvoří analýza zahraniční rozvojové spolupráce a obchodních vztahů České republiky s tímto regionem.