Praktická aplikace normy ISO 9001 v nevýrobním podniku - Pospíšilová, Zuzana (2012)
Tato práce analyzuje implementaci požadavků standardu ISO 9001:2008 ohledně dokumentace v mezinárodní společnosti poskytující služby. Na úvod je rozebrán význam standardu ISO 9001 a konkrétní požadavky na dokumentaci jakosti uvedené v normě. Analytická část se zabývá vývojem aplikace standardu v dokumentaci společnosti Germanischer Lloyd. Práce se zaměřuje zejména na rozsáhlý projekt revize firemní dokumentace jakosti, v rámci kterého byla vytvořena nová struktura dokumentace, přičemž dokumenty samotné byly aktualizovány a lépe přizpůsobeny uživatelům.