Specifika podnikatelského prostředí v Kolumbii a možnosti uplatnění českých subjektů na tomto trhu - Sedmíková, Anežka (2012)
Předkládaná práce analyzuje kolumbijské podnikatelské prostředí. Zabývá se politickou a bezpečnostní situací země, kulturními a sociálními odlišnostmi, ekonomickou situací a strukturou hospodářství s ohledem na možnosti uplatnění českých subjektů na tomto trhu. Dále se věnuje vzájemným obchodním vztahům České republiky a Kolumbie a zkušenostem konkrétních českých firem, které v na tomto trhu působí. Na základě analýzy socio-ekonomického prostředí a průzkumu mezi českými firmami působícími v Kolumbii je sestavena mapa silných a slabých stránek kolumbijského trhu z pohledu českého podnikatelského subjektu.