Aktuální problémy měnové politiky ve světě - Houštecký, Martin; Plchová, Božena, 1936-; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce se zabývá současnou měnovou politikou ve světě. Měnová politika patří k základním složkám ekonomiky a hospodářské politiky. V současné světové ekonomice, stále se zotavující z finanční a ekonomické krize, se mnoho pohledů upírá právě na měnovou politiku jakožto možný lék pro stagnující ekonomiku. Tato práce tedy nejprve představuje standardní měnovou politiku a následně analyzuje současný stav měnové politiky v centrech světové ekonomiky, tedy v USA, v Evropě a v Japonsku. Při analýze jsou identifikovány základní problémy, s nimiž se měnová politika potýká. Dále se práce věnuje novým nástrojům a dalším postupům aplikovaným jednotlivými centrálními bankami pro řešení identifikovaných problémů. V závěru se pak práce věnuje dalším teoretickým možnostem měnové politiky.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses