Portugalsko od vstupu do EU po současnost - Kučerová, Markéta; Karpová, Eva; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce ve třech kapitolách zachycuje vývoj Portugalska v kontextu Evropské unie. Popisuje období před vstupem do Evropských společenství v 70. a 80. letech, kdy došlo k pádu dlouhotrvající diktatury a k postupnému přechodu k demokracii za ekonomické i politické nestability. Další část práce se zabývá průběhem vstupování Portugalska do Evropských společenství, následným obdobím reálné konvergence na přelomu 80. a 90. let, vstupem Portugalska do ERM a přijetím společné měny. Poslední kapitola rozebírá vývoj portugalského hospodářství během účasti v eurozóně a současné problémy Portugalska v kontextu probíhající hospodářské a finanční krize.
Vedoucí práce: Eva Karpová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses