Politika regionálnych rozvojových bank ich sektorové zameranie - Miškufová, Beáta (2012)
Diplomová práca sa zaoberá charakteristikou vybraných regionálnych rozvojových bánk na svete. Sústreďuje sa na ich sektorové zameranie a hľadá odlišnosti a podobnosti medzi vybranými regionálnymi rozvojovými bankami. Prvá kapitola charakterizuje vybrané regionálne rozvojové banky a ich organizačnú štruktúru, funkcie a činnosti. Druhá kapitola porovnáva sektorové zameranie troch regionálnych rozvojových bánk a ich vybrané rozvojové projekty. V tretej kapitole bude spomenutá spolupráca regionálnych rozvojových bánk s inými medzinárodnými organizáciami a krajinami a ďalšie vybrané problémy.