Potenciál brandingu v hotelovém průmyslu - Dufková, Kateřina (2012)
Cílem této diplomové práce je zjistit, zda je integrace hotelů do hotelových řetězců a hotelových skupin správným směrem vývoje hotelnictví. V úvodní části je definováno, co je to značka, proč jsou značky společnostmi vůbec vytvářeny a jak by se měla značka řídit. Dále jsou popsány nejvýznamnější strategie značky. Práce identifikuje, jaké jsou možnosti spolupráce mezi hotely a hotelovými skupinami a zda tato spolupráce přináší nějaké výhody či nevýhody. Část práce je také věnována hodnotě značky, kde je zkoumáno, zda je značka schopna tvořit ekonomickou a sociální hodnotu. Poslední část práce se věnuje hotelové skupině Carlson Rezidor Hotel Group, hotelovému řetězci Park Inn by Radisson a hotelu Park Inn Prague. Značka Park Inn by Radisson je analyzována na základě znalostí získaných z předchozích kapitol a je zjištěno, jaké výhody a nevýhody hotelu Park Inn Prague spolupráce s hotelovým skupinou přináší. Práce je zakončena tvrzením, že integrace do hotelů do hotelových skupin a hotelových řetězců má pro hotely velký význam a měla by tak být budoucím směrem vývoje hotelnictví.