Aktuální trendy v česko-čínských obchodních vztazích a perspektivy jejich dalšího vývoje - Krutiš, Martin; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Zapletal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zabývá aktuálními trendy v česko-čínských obchodních vztazích. První kapitola se věnuje vývoji čínské ekonomiky v novém miléniu od jejího vstupu do WTO, přes vypořádávání se s následky hospodářské krize až po čínské priority a cíle v rámci aktuálního 12. pětiletého plánu. Druhá kapitola popisuje vývoj vzájemné česko-čínské obchodní výměny zbožím a službami od počátku 21. století, včetně aktuální situace. Ve třetí části práce přináší informace pro potenciální české podnikatelské subjekty o podnikatelském prostředí Čínské lidové republiky, perspektivních oborech a regionech, české institucionální podpoře či možných formách vstupu na čínských trh. V praktické části diplomová práce analyzuje působení české firmy LINET na čínském trhu, jejíž zkušenosti jsou srovnány s teoretickými východisky práce. Závěr třetí kapitoly se zabývá perspektivami vzájemných obchodních vztahů České republiky a ČLR, které autor práce vidí především na úrovni EU či makroregionu zemí střední a východní Evropy.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses