Úloha malých a stredných podnikov v japonskej ekonomike - Hloža, Mojmír (2012)
Práca sa zaoberá vývojom a súčasným stavom malých a stredných podnikov v Japonsku. Obsahuje súhrn najdôležitejších vlastností, ktorými sa tieto podniky líšia od veľkých podnikov, hlavne vo vzťahu k národnému hospodárstvu. Dôraz je kladený hlavne na rolu SME v úlohe tvorby pracovných miest, ďalej ich vplyv na produktivitu práce a inovácie. Práca tiež skúma zapojenie SME v Japonsku do subdodávateľských vzťahov a klastrov.