Úloha malých a stredných podnikov v japonskej ekonomike - Hloža, Mojmír; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Neumann, Pavel, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práca sa zaoberá vývojom a súčasným stavom malých a stredných podnikov v Japonsku. Obsahuje súhrn najdôležitejších vlastností, ktorými sa tieto podniky líšia od veľkých podnikov, hlavne vo vzťahu k národnému hospodárstvu. Dôraz je kladený hlavne na rolu SME v úlohe tvorby pracovných miest, ďalej ich vplyv na produktivitu práce a inovácie. Práca tiež skúma zapojenie SME v Japonsku do subdodávateľských vzťahov a klastrov.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses