Budoucnost strukturálních fondů EU - Hokešová, Kateřina (2012)
Diplomová práce se souhrnně zabývá podobou nadcházejícího programového období kohezní politiky EU, které bude pokrývat časový interval 2014-2020. V první části se práce zaměřuje na charakteristiku regionální politiky jako obecného teoretického východiska, dále popisuje fungování společné regionální politiky EU. V další části se práce zabývá zhodnocením ekonomických dopadů realizace této politiky na členské státy EU. V posledních dvou částech již práce přímo řeší novou podobu fungování kohezní politiky v období 2014-2020 nejprve obecně z pohledu EU, následně z pohledu ČR. V závěru jsou zhodnoceny možné dopady navržených legislativních změn.