Kurzové riziko a možnosti jeho riadenia na príklade vybraného podniku - Bošanská, Radka (2012)
Cieľom diplomovej práce je analyzovať problematiku kurzového rizika, navrhnúť a demonštrovať možnosti jeho riadenia na príklade vybraného podniku - skupiny AWT Group a následne vytvorené závery zovšeobecniť. Diplomová práca je rozdelená na dve hlavné časti - teoretickú časť a prípadovú štúdiu. Teoretická časť charakterizuje kurzové riziko, základné pojmy s ním spojené a možnosti jeho riadenia, zatiaľ čo v prípadovej štúdii sú teoretické znalosti aplikované na príklade konkrétnej spoločnosti - skupine AWT.