Analýza potenciálu konzultačních služeb v cestovním ruchu - založení a rozvoj firmy ČambiTour - Čambálová, Lucie; Valentová, Jana; Dragula, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato diplomová práce se zabývá zhodnocením potenciálu konzultačních služeb ve výjezdovém cestovním ruchu. Na základě několika stěžejních výzkumů vyšlo najevo, že v České republice chybí specializovaná cestovní agentura, která by se soustředila na konzultační služby. Poptávka po těchto službách je v současné době vysoká, lidé postrádají osobní přístup a možnost konzultace své dovolené s odborníkem v této oblasti. Řešením může být založení nové cestovní agentury ČambiTour se zaměřením na konzultační služby. Poskytování konzultačních služeb ovšem musí být zdarma - Češi za ně zatím nejsou připraveni platit. Hlavní část práce je potom zaměřena na vznik a rozvoj nové cestovní agentury ČambiTour. Konkrétně je zde řešen podnikatelský záměr, marketingová strategie a možná podnikatelská rizika. Dále byla provedena analýza již realizovaných zakázek včetně příjmů, nechybí ani výzkum spokojenosti klientů ČambiTour, SWOT analýza a varianty budoucího rozvoje firmy.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses