Cestovní ruch Belgie ve vztahu k České republice - Smejkalová, Petra (2012)
Cílem této práce je představit Belgii jako destinaci cestovního ruchu. Práce je rozdělena do šesti kapitol a podává základní údaje o Belgii, popisuje předpoklady a podmínky rozvoje cestovního ruchu v zemi, vzájemný vztah České republiky a Belgie. Součástí práce je i dotazníkové šetření, které vyhodnocuje zájem Belgičanů o cestování do České republiky a zájem Čechů navštívit Belgii.Poslední kapitola obsahuje analýzu cestovního ruchu Belgie, také ve vztahu k České republice.