Porovnání distribučních kanálů vybraných leteckých společností - Zavadilová, Tereza (2012)
Diplomová práce se zaměřuje na distribuci a srovnání jednotlivých distribučních kanálů, které jsou v letecké dopravě využívány. Teoretické poznatky jsou aplikovány na příkladu dvou významných evropských leteckých společností, KLM a Air France, které společně tvoří skupinu Air France-KLM. Hlavním cílem je porovnat jednotlivé distribuční cesty a potvrdit, nebo naopak vyvrátit tezi, že valná většina rezervací letenek je realizována prostřednictvím cestovních kanceláří a agentur. První část práce se zaměřuje na historii letecké dopravy, mezinárodní organizace činné v letecké dopravě a dále na samotnou distribuci. Další část je věnována leteckým společnostem KLM a Air France. Poslední část se zabývá rozdíly mezi jednotlivými distribučními kanály a na základě konkrétních dat je učiněno jejich srovnání.