Regionální diferenciace Indické republiky - Augustová, Pavla (2012)
Diplomová práce Regionální diferenciace Indické republiky je zaměřená na analýzu regionálních diferenciací mezi jednotlivými indickými svazovými státy a teritorii, přičemž hodnotí i ukazatele a stav indické ekonomiky jako celku. Za účelem analýzy hodnot ukazatelů na celonárodní úrovni je v práci provedena jejich přímá komparace s hodnotami čínské ekonomiky, která je v asijském regionu pro Indii hlavním obchodním partnerem a konkurentem zároveň. Výstupy provedené ekonomické, demografické a socio-ekonomické analýzy jsou shrnuty v závěrečné kapitole práce. Cílem práce je nastínění perspektiv ve snižování regionálních diferenciací Indie a návrh řešení, jak tyto diferenciace zmírnit.