Kultúrne špecifiká Indie, obchodné vzťahy s ČR a možnosti ich rozšírenia - Dučayová, Miroslava; Klosová, Anna, 1942-; Ihoshina, Viktorija; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Táto diplomová práca analyzuje vývoj a súčasný stav indickej ekonomiky a charakterizuje jej silné ale aj slabé stránky, ktoré zabraňujú rýchlejšiemu rozvoju. Zahrnutý je vývoj ekonomiky od nadobudnutia samostatnosti v roku 1947 až po súčasnosť, aktuálny vývoj najdôležitejších makroekonomických ukazovateľov a štruktúra ekonomiky. Druhá časť analyzuje zapojenie Indie do zahraničného obchodu a príliv priamych zahraničných investícií do krajiny. Ďalšia teda tretia kapitola analyzuje obchodné vzťahy Indie a Českej republiky. Hodnotí význam vzájomného obchodného partnerstva a definuje ďalšie príležitosti a perspektívne odvetvia pre českých exportérov a podnikateľov pre rozširovanie obchodných vzťahov. Posledná kapitola charakterizuje kultúrne špecifiká a obchodné zvláštnosti v krajine. Definuje východiska kultúry, ktoré by mali viesť k jej lepšiemu pochopeniu a poskytuje konkrétne rady k úspešnému obchodovaniu v krajine.
Vedoucí práce: Anna Klosová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses