Integrace Spojených států a Mexika v rámci seskupení NAFTA - Pucholt, Tomáš (2012)
Práce se zabývá vztahem USA a Mexika v rámci sdružení NAFTA, důvody vstupu USA a Mexika. Přibližuje cíle a uspořádání Dohody, zároveň zkoumá stěžejní problém - migraci. Následně se zaměřuje na kroky presidentů Obamy a Calderóna a hodnotí jednání o neukončené dohodě FTAA.