Poisťovanie exportných úverov v ČR - Šimová, Mária (2012)
Cieľom tejto práce je zmapovanie českého trhu úverového poistenia a súčasne v závere porovnať obchodné aktivity a dosiahnuté výsledky českej štátnej úverovej poisťovne EGAP a slovenskej Eximbanky. Práca je rozdelená do 5 kapitol. Prvá sa zaoberá významom úverového poistenia, v druhej kapitole je prehľad o medzinárodných pravidlách, ktoré upravujú fungovanie vývozného úverového postenia. V tretej a štvrtej kapitole je analýza svetového a českého trhu úverového poistenia. V poslednej kapitole na základe výsledkov obchodných aktivít je porovnaná štátna poisťovňa EGAP so slovenskou Eximbankou..