Poisťovanie exportných úverov v ČR - Šimová, Mária; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Nejedlý, Michal, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cieľom tejto práce je zmapovanie českého trhu úverového poistenia a súčasne v závere porovnať obchodné aktivity a dosiahnuté výsledky českej štátnej úverovej poisťovne EGAP a slovenskej Eximbanky. Práca je rozdelená do 5 kapitol. Prvá sa zaoberá významom úverového poistenia, v druhej kapitole je prehľad o medzinárodných pravidlách, ktoré upravujú fungovanie vývozného úverového postenia. V tretej a štvrtej kapitole je analýza svetového a českého trhu úverového poistenia. V poslednej kapitole na základe výsledkov obchodných aktivít je porovnaná štátna poisťovňa EGAP so slovenskou Eximbankou..
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses