Analýza nabídky cestovních kanceláří ve vztahu k vybranému teritoriu - Šolcová, Jana; Petrů, Zdenka, 1953-; Voříšková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Předmětem diplomové práce je analýza nabídky cestovních kanceláří ve vztahu k vybranému teritoriu, za které zvolila autorka Turecko. Cílem práce je zjistit, zda je nabídka zájezdů v rámci této destinace v ČR dostatečná a zda a jak by ji bylo možné dále rozšířit. Hypotéza zní tak, že cestovní kanceláře rozšířili svoji nabídku zájezdů do Turecka v reakci na vzniklé politické problémy v jeho konkurenčních destinacích. První část práce je zaměřena na vymezení základních pojmů -- cestovní kancelář, nabídka cestovní kanceláře a destinace. Druhá část se zabývá analýzou Turecka jako destinací cestovního ruchu. Poté následuje samotná analýza nabídky vybraných cestovních kanceláří působících na trhu České republiky. Analýza nabídky každé cestovní kanceláře je provedena z hlediska základního marketingového mixu, tedy produktu, jeho ceny, distribuce a propagace. Následuje vyhodnocení analýzy. Závěr práce je věnován shrnutí zjištěných výsledků ve vztahu k existujícím tržním segmentům a posouzení pravdivosti stanovené hypotézy.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses