Harmonizace pracovního a osobního života - Zajdenová, Mária (2012)
Cílem této diplomové práce je shrnutí teoretických poznatků a následné provedení empirických výzkumů na téma harmonizace pracovního a osobního života. Na základě teoretických poznatků, které jsou uvedeny v první části práce, byly stanoveny pracovní hypotézy, přiblížena použitá metodika výzkumu a zvoleny nástroje pro sběr dat. Výzkum byl realizován prostřednictvím dotazníkového šetření a rozhovorů. Zaměřuje se na rozdělování priorit, vnímání volného času v porovnání s pracovní dobou, názory na diskriminaci na trhu práce a konkrétní zkušenosti. V praktické části jsou uvedeny výsledky výzkumu a následně jsou na jejich základě v závěru práce ověřované hypotézy a navrhnuté možné řešení problémů.