Analýza vybraných príčin krízy dlhového stropu v USA - Lukács, Viktória; Ševčíková, Michaela; Mládek, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cieľom diplomovej práce je analýza vybraných príčin súčasnej krízy dlhového stropu v USA, ktorá vyvrcholila v roku 2011. V prvej časti práce sa zaoberám vývojom dlhového stropu v Spojených štátoch a historicky dôležitými navýšeniami limitu. Ďalej analyzujem vybrané výdajové položky federálneho rozpočtu USA, ktoré medzi mnohými ďalšími faktormi zavinili vysoký deficit a skúmanú krízu dlhového limitu v krajine. Zameriam sa hlavne na výdavky v zdravotníctve a v systéme sociálneho zabezpečenia. V druhej časti práce analyzujem nedostatky fungovania týchto systémov a tie prijaté hospodárske opatrenia v období 2004-2012, ktoré boli spojené so zvýšením dlhového limitu a viedli k spomínanej kríze v roku 2011.
Vedoucí práce: Michaela Ševčíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses