Ekonomika sportovního klubu Bohemians 1905 - Dufek, Pavel (2012)
Cílem mé bakalářské práce je finanční analýza a vyhodnocení ekonomické situace sportovního klubu Bohemians 1905, který již dlouhá desetiletí neodmyslitelně patří na naši fotbalovou scénu. Práce je členěna na úvod, teoreticko - metodologickou část, praktickou část a závěr, za nímž následuje seznam použité literatury a přílohy. Úvodní kapitola je zaměřena na seznámení s tématem, objasnění vztahu ke sportu a důvod výběru zvolení tématu. V této části se také budu snažit vytyčit cíle své práce. V teoreticko - metodologické části jsem se věnoval objasnění základních pojmů v ekonomice sportovního klubu a metodologii finanční a ekonomické analýzy. Praktická část zahrnuje charakteristiku společnosti, vlastní finanční a ekonomickou analýzu a porovnání vybraných výsledků s ostatními kluby. V závěru bych rád shrnul výsledky své práce, zhodnotil naplnění zvolených cílů a seznámil s aktuálním děním v klubu.