Premena menovej politiky ECB v dôsledku finančnej a dlhovej krízy - Zábražná, Adela (2012)
Táto práca analyzuje premenu menovej politiky Európskej centrálnej banky, ktorá bola reakciou na prepuknutie finančnej a dlhovej krízy. Hlavná časť práce sa venuje analýze neštandardných nástrojov menovej politiky ECB, ktoré boli použité pri riešení jednotlivých fáz krízy od latentnej fázy rokov 2007 a 2008, prepuknutia finančnej krízy v septembri 2008 až po dlhovú krízu štátov eurozóny, ktorá prepukla na počiatku roku 2010. Záver práce je venovaný porovnaniu jednotlivých fáz a zhodnoteniu účinnosti neštandardných opatrení.